Sprint naar content

Programma

De minor Spaans is een fulltime programma van een semester verdeeld over twee periodes, die elk worden afgerond met een aantal toetsen.

Het leren van een taal betekent intensief bezig zijn met taal: spreken, luisteren, schrijven en lezen. We verwachten dat je actief deelneemt aan de bijeenkomsten en dat je je taalvaardigheid oefent met verschillende opdrachten. Omdat je vorderingen regelmatig getoetst worden, weet je waar je aan toe bent voordat je tentamen doet. Je coach kijkt samen met jou naar de studievoortgang en heeft, indien nodig, contact met je studieloopbaanbegeleider.

Spaans I

In deze periode maak je kennis met de Spaanse taal en de Spaanstalige wereld. Aan het eind van deze periode heb je het niveau A1 van het Europees Referentiekader bereikt en kun je je in alledaagse situaties redden in het Spaans.

Toetsing
  • schriftelijke toets communicatie/grammatica
  • schriftelijke toets lezen/luisteren
  • presentatie en video-opdracht

N.B. Wanneer je alleen Spaans I volgt, sluit je af met een mondeling tentamen.

Spaans II

In deze periode verdiep en verbreed je je kennis van de Spaanse taal en de Spaanstalige wereld. Aan het eind van deze periode heb je het niveau A2 van het Europees Referentiekader bereikt en kun je je in alledaagse situaties redden in het Spaans.

Toetsing
  • schriftelijke toets communicatie/grammatica
  • schriftelijke toets lezen/luisteren en schrijven
  • mondeling tentamen

Excursie

De studiereis van de minor Spaans vindt plaats in Sevilla, misschien wel de mooiste stad van Spanje (in ieder geval volgens de sevillanos). Het is een reis met een aantal interessante excursies maar ook leuke praktijkopdrachten waarin je de opgedane kennis gaat toepassen.

Let op: alleen als je de volledige minor van 30 EC volgt, kun je deelnemen aan de buitenlandexcursie. Deelname aan de studiereis is niet verplicht. Voor thuisblijvers is er een alternatief programma. Hier kunnen ook kosten aan verbonden zijn.

Sfeerafbeelding Fontys