Sprint naar content

Fontys | De kunst van het veranderen

 • 3 maanden
 • 01-11-2023
 • Eindhoven
 • € 2.100 (BTW vrijgesteld)
Tijdens deze cursus ga je met je eigen verbeteridee aan de slag en leer je hoe je het veranderproces zo goed mogelijk kunt begeleiden. Zodat de kans van slagen zo groot mogelijk is.

Over de cursus

Ben jij werkzaam in de zorg en ben jij iemand die kansen ziet om de kwaliteit van zorg of het werk/leerklimaat te verbeteren? Dan is deze cursus iets voor jou.
De cursus duurt een half jaar en is praktijkgericht. Je gaat het geleerde direct in de praktijk toepassen en kunt je ervaringen hiermee tijdens de volgende lesdag bespreken. We werken met kleine groepen (8-12 personen) waardoor er veel ruimte is voor interactie en het bespreken van de toepassing van de theorie in jouw eigen context.

 

Voor wie?

Je bent toelaatbaar met een afgeronde hbo-opleiding in zorg of welzijn en/of een opleiding tot Praktijkopleider. Ook ben je werkzaam in de praktijk. Je hebt daar de mogelijkheid een veranderproces te initiëren en te begeleiden.


 

Placeholder for Fontys video
We werken met kleine groepen waardoor er veel ruimte is voor interactie en het bespreken van de toepassing van de theorie in jouw eigen context.

 

Inhoud en opbouw

De cursus is praktijkgericht. Doordat je zelf in de praktijk aan de slag gaat met een eigen veranderproject, kun je de theorie direct toepassen. Naast het bespreken van de theorie is er veel aandacht voor de toepassing ervan, het oefenen van gespreksvaardigheden en reflectie op de eigen rol als veranderaar. Het geleerde is veel breder toepasbaar dan alleen bij het begeleiden van veranderprocessen, je kunt het gebruiken bij alle situaties waarbij je anderen wilt stimuleren en motiveren.
 • Veranderprocessen
 • Keuze van veranderdoelen
 • Vergroten van het draagvlak
 • Omgaan met weerstand
 • Implementatie
 • Jouw eigen rol als veranderaar
De studiebelasting is sterk afhankelijk van je voorkennis en leertempo. Gemiddeld kun je uitgaan van 6 uur per week. Dit is inclusief de lesdagen
Je sluit de cursus af met een certificaat.
De cursus is geaccrediteerd voor 48 punten bij het kwaliteitsregister van de V&VN.

De volgende cursus start in november 2023.

De lesdag is maandag van 9:30-16:00 uur

 

3

 

Meerwaarde

Bij instellingen en afdelingen ontstaan vaak goede ideeën voor verbeteringen. Waar het regelmatig mis gaat is de wijze waarop deze ideeën geïmplementeerd worden. Om dit op een succesvolle en effectieve manier te doen, zijn specifieke kennis en vaardigheden nodig.

 
Placeholder for Fontys video
Doordat je zelf in de praktijk aan de slag gaat met een eigen veranderproject, kun je de theorie direct toepassen

 

Praktische info

Niveau
Cursus
Kosten
€ 2.100(BTW vrijgesteld)
Studieduur
3 maanden
Startmoment(en)
01-11-2023

Wil je graag een gesprek met iemand van de cursus De kunst van het veranderen? Dat kan!

Je kunt een e-mail sturen naar opleidingscoördinator mevrouw Berry Bijl

Bekijk hier of dat je in aanmerking komt voor een lening, beurs of andere subsidie regelingen.

Heb je een specifieke leervraag voor jouw school of organisatie? Fontys biedt op maat gemaakte trajecten aan die zijn afgestemd op jouw scholingsbehoeften. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken.

   

   

  Aanmelden

  Hieronder vind je de startdatum van deze cursus of opleiding en kun je je aanmelden.

  Startdata