Sprint naar content

Eenzaamheid, ook jouw zorg?

Graag nodigen we je uit voor de bijeenkomst van de Coalitie Aanpak Eenzaamheid Eindhoven, op 13 maart 2024. De netwerkbijeenkomst is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met het thema eenzaamheid, als ervaringsdeskundige of vanuit (vrijwilligers)werk.

In juni 2022 hebben verschillende organisaties hun handtekening gezet onder het manifest voor een gezamenlijke aanpak van eenzaamheid in Eindhoven. Daaruit is een coalitie ontstaan, waaraan ook het Fontys Centre of Expertise Health deelneemt. De coalitie gaat verder bouwen aan een aanpak. Hoog tijd om daarop door te pakken. Doe je mee?

Wat gaan we doen?

Tijdens de bijeenkomst nemen we eerst het huidige activiteitenaanbod onder de loep. Wat gebeurt er al op het gebied van eenzaamheid in Eindhoven? Waar zien we nog gaten en mogelijkheden? Bereiken we iedereen? Wie wel en wie niet?

Dan is het tijd voor actie: we maken de overstap van denken naar doen. Wat is er nodig in de stad om eenzaamheid effectief aan te pakken? We hangen hier concrete acties aan. Daarvoor kun jij je opgeven, als je wensen en tijd het toelaten.

- Welkom
- Inleiding Eric Schoenmakers (expert eenzaamheid en senior-onderzoeker bij Fontys Hogeschool) gaat in gesprek met twee ervaringsdeskundigen. Eric zorgt voor een onderbouwing en plaatst de ervaringen in een kenniscontext.

- Workshop In groepen uiteen om na te denken over speerpunten in de aanpak van eenzaamheid. - Terugkoppeling workshop

- Hoe houd je het thema eenzaamheid levend in je organisatie, ook na vandaag? Hoe gaan we (samen) verder?

- Afsluiting en borrel

Woensdag 13 maart 2024, van 14.00 uur tot 17.30 uur.

Emmaüskerk, Jan van der Wegestraat 2 in Eindhoven.

Meld je aan!

Denk, praat en doe met ons mee. Je bent van harte welkom om één of twee introducees mee te nemen. Meld je even aan, dan zorgen wij dat er voldoende koffie klaarstaat

De kernpartners van de Coalitie Aanpak Eenzaamheid Eindhoven kijken ernaar uit om je te ontmoeten op woensdag 13 maart!

Met vriendelijke groet,
Senna Bouteba

Mede namens
Berdien Verhagen, Gemeente Eindhoven
Judith van de Belt, Maatje 040
Vincent Anker, De Bibliotheek Eindhoven
Eric Schoenmakers, Fontys Hogeschool | Centre of Expertise Health

Om écht verschil te maken bij het aanpakken van uitdagingen in zorg en gezondheid, is samenwerken onmisbaar. Samen leren en innoveren om iedereen een eerlijke kans te geven op een gezond leven: daar ligt de missie van het Centre of Expertise Health. We hebben hiervoor ook jouw expertise, kennis en ervaring nodig. Doe, denk en discussieer daarom mee!

woensdag 13 maart 2024
Jan van der Wegestraat 2, 5622 JS Eindhoven