Össur

Össur richt zich op het verbeteren van de mobiliteit van mensen door innovatieve technologische oplossingen te bieden op het gebied van prothesen en orthesen. Theoretische en praktische educatie van de aankomende orthopedische technologen over deze oplossingen is van groot belang om een maximaal functioneel resultaat te behalen.

Peter Slijkhuis – directie Össur - legt uit: “Studenten in een vroeg stadium tijdens hun opleiding bekendmaken met de mogelijkheden van orthopedische en prothetische oplossingen draagt bij aan een maximaal resultaat. Daarnaast draagt het verkrijgen feedback van de studenten over onze producten bij tot een verdere verbetering van onze producten.”

Sfeerafbeelding Fontys

De visie van Össur is om een toonaangevend bedrijf te zijn in de markt voor niet-invasieve orthopedische producten. Össur is een bedrijf dat bekend staat als technisch pionier en zich wereldwijd toelegt op het verbeteren van de mobiliteit van mensen door middel van producten en diensten op het gebied van orthesen, ondersteunende producten en prothesen. Het bedrijf werd in 1971 opgericht als kliniek voor prothesedragers en is sindsdien gegroeid door innovatie en acquisities op het gebied van zowel prothesen als orthesen.

De prothesetechnologie is gericht op ontwikkeling van hoogwaardige kunstmatige ledematen en aanverwante producten voor mensen die door een aangeboren afwijking ledematen missen of een amputatie hebben ondergaan. Binnen het segment voor orthesen en ondersteunende producten richt Össur zich op oplossingen voor degeneratieve- en letselspecifieke klachten. Hieronder vallen hoogwaardige en innovatieve producten die voornamelijk worden gebruikt om gewrichten en andere lichaamsdelen te ondersteunen, zowel voor therapeutische als preventieve doeleinden.

‘’Bij het ontwikkelen van producten nemen we de indicatie als basis. Dit betekent dat we ons richten op medisch geïndiceerde en klinisch gevalideerde productontwikkeling’’, legt Peter Slijkhuis uit. ‘’Ons ontwikkelingsproces is gebaseerd op zowel medisch en biomechanisch bewijsmateriaal als gezondheid-economische gegevens om waardevolle concepten te ontwikkelen voor individuele personen en gezondheidszorgsystemen.’’

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Meer over Össur