Oryx Movement Solutions

Bewegingsanalyse kan atleten helpen bij het behalen van uitzonderlijke prestaties en het risico op blessures verlagen. Wanneer iemand geblesseerd is, kan bewegingsanalyse de onderliggende oorzaak van de blessure achterhalen en biedt het inzicht in de progressie van de revalidatie. Doordat er gekeken wordt naar de kwaliteit van de beweging in een natuurlijke omgeving (dus niet op een loopband), kunnen problemen met bewegen snel worden gedetecteerd en opgelost. Wat bijvoorbeeld ook het risico op vallen bij ouderen kan verlagen. Toch is het meten van beweging nog niet heel gangbaar vanwege de hoge kosten en complexiteit van de data.
Sfeerafbeelding Fontys


ORYX Movement Solutions heeft een methode ontwikkeld om een valide bewegingsanalyse te kunnen doen die op bijna iedere denkbare locatie kan worden uitgevoerd: de ORYX GO!. Het gebruik van sensoren verlaagt de kosten enorm.

Met de ORYX GO! komt er in 2020 een betaalbaar product op de markt waarmee iedere trainer en fysiotherapeut valide metingen en analyses kan uitvoeren van kwaliteit van beweging. Via relevante én begrijpelijke data. Waarom een samenwerking met PITCH, vragen we aan Marjolein van Koningsveld – co-founder van Oryx. Ze antwoordt: “Door de praktijkgerichte benadering van Fontys is het uitzetten van een aantal onderzoeken voor de ORYX GO! bij PITCH voor ons een logische stap. Het geeft ons de kans om het product te valideren, testen en feedback te krijgen van de (toekomstige) klant.

Meer over Oryx Movement Solutions