Novioscan

Novioscan is een jong bedrijf (opgericht in 2014), gevestigd op de Novio Tech Campus in Nijmegen. Novioscan wil ultrasoundapparatuur zo klein en efficiƫnt maken dat het voor het continu monitoren van de gezondheid kan worden gebruikt. Die ambitie is voortgekomen uit de klinische vraag naar een oplossing voor kinderen die niet voelen wanneer ze moeten plassen. Door moderne technologie te combineren met innovatief ondernemerschap, heeft Novioscan na vier jaar onderzoek en ontwikkeling de eerste draagbare blaassensor op de markt gebracht voor kinderen.
Sfeerafbeelding Fontys

Dit product, de SENS-U KIDS is in maart 2018 naar de markt gebracht en is wereldwijd het eerste ultrasoundproduct dat draagbaar is en continu kan monitoren. Het apparaat wordt op de buik geplakt, bepaalt de inhoud van de blaas en geeft een signaal af als de blaas bijna vol is. Hiermee kunnen kinderen geholpen worden om droog te blijven en zindelijk te worden. Verschillende ziekenhuizen in Europa hebben de SENS-U KIDS al met succes toegepast.

Momenteel is een volgende versie van de SENS-U in ontwikkeling, gericht op volwassenen die te maken hebben met incontinentie en die ondersteuning nodig hebben bij het monitoren van de blaas. Sinds 1 april 2020 is Novioscan B.V. 100% eigendom van Essity www.essity.com.

Bij een vorig afstudeerproject hebben we goede ervaring gehad met het enthousiasme van de student en de goede begeleiding vanuit Fontys. Nu hebben we opnieuw een project dat goed aansluit bij de kennis en kunde van studenten van Fontys Paramedisch.

meer over novioscan