Hica Solutions

“A helping hand to regain autonomy”, dat is de missie van Hica Solutions

Hica ontwikkelt een revolutionaire tele-rehab tool voor CVA-patiënten. We maken daarbij gebruik van een handcontroller met haptische 'Force feedback'. Deze handcontroller, gekoppeld aan een spelomgeving en een dashboard, biedt patiënten de mogelijkheid om dagelijks comfortabel thuis te oefenen. De spelomgeving zorgt voor plezier en engagement. Patiënt en therapeut hebben zo kwantitatief inzicht in de gemeten resultaten en de voortgang.

Samenwerking met PITCH

PITCH kwam in beeld voor de vertaling van bestaande ergo- en fysiotherapie-oefeningen naar benodigde en gerealiseerde kracht in hand en vingers, gemeten door de handcontroller. PITCH begreep snel wat we nodig hebben om te komen tot specificaties en is daarom een vanzelfsprekende partner in ons ontwikkelingstraject.

Sfeerafbeelding Fontys
“I think it is a great project, because it is something different from the normal curriculum we follow. In the beginning it was challenging, because we did not know what to expect, but after some time it was fun to work  on this project with Hica!” Esmée Weerts, student Fontys Paramedisch