Ondersteuning en zorg voor zelfstandig wonende ouderen door samenzorg (met technologie) in de sociale basis

Dit college staat in het teken van samenzorg voor de toekomst en de rol van technologie hierbij. Belicht worden knelpunten in ondersteuning en zorg, met technologie, in onze ouder wordende samenleving. Uitdagingen worden uiteengezet rondom het bevorderen van zeggenschap en samenwerking. Gepleit wordt voor een persoonsgerichte aanpak, zowel in de praktijkvoering als in ons onderzoek naar innovatieve en toekomstbestendige oplossingen in die praktijkvoering.

Spreker

Teatske van der Zijpp is lector Technologie bij het lectoraat Persoonsgerichtheid in een ouder wordende samenleving. Zij zoekt actief verbinding tussen onderzoek, onderwijs, beroepspraktijk en bedrijfsleven om de digitale transitie van zorg te ondersteunen vanuit een persoonsgerichte visie. Van der Zijpp is betrokken bij diverse projecten waarin zij onderzoekt hoe innovaties kunnen bijdragen aan betere zorg- en leerrelaties waarbij ├ílle betrokkenen tot hun recht komen. Voorbeelden zijn het project Lerend Innoveren met Verhalen over Technologie en projecten naar innovaties in Leren met Virtual Reality of Smart Glasses. Teatske wil hierbij kennis ontwikkelen over zorgtechnologie in lokale zorgcontexten en dit regionaal delen met verschillende zorginstellingen met het oog op de transitie naar ├índers werken in de zorg. 
Haar nieuwsgierigheid hoe innovaties verschil kunnen maken in de praktijk, stamt al vanuit haar promotie in 1996. Als sociaal geograaf aan de Vrije Universiteit onderzocht zij de bijdrage van computer gestuurd onderwijs aan gepersonaliseerd leren in het onderwijs. 

Locatie

Dit Society College vindt plaats op een van de Fontys locaties Eindhoven. Deelnemers ontvangen bericht over de exacte locatie.

Sfeerafbeelding Fontys

 

Lezing

Datum en tijd
26 september 2023
15.30 - 16.45 uur
Adres
Rachelsmolen 1, Gebouw R3/R4, Eindhoven
Gebouw
Campus Rachelsmolen (R4)

Locatie

Rachelsmolen 1, Eindhoven

Locatiekaart op adres: Rachelsmolen 1, Eindhoven