Stands | Regionale werkplaats zorgtechnologie

Je hebt de mogelijkheid om verschillende stands te bezoeken in het Explorelab, te weten:

Robot4Care
Onderzoeksproject naar de mogelijkheid om robots langdurig in te zetten bij zorginstellingen. Demonstratie van robuuste software implementatie op Robot James voor de hartlounge van het Catharina Ziekenhuis.

Smartglas

Via een veilige onlineverbinding is begeleiden en coachen op afstand mogelijk. Met de Smart Glasses van 1Minuut kijkt een collega mee door de ogen van de brildrager.

Stichting Into D’mentia:

Ervaar Dementie! Bezie het leven door de ogen van een persoon met dementie. Door te beleven leer je dementie beter te begrijpen en kun je leren er effectief mee om te gaan.

Tessa Tinybot

Ontmoet Tessa, een zorgrobot die cliënten ondersteunt met verbale begeleiding bij zorgvragen en dagelijkse activiteiten. Met Tessa kan jij je cliënt meer zelfredzaamheid en zelfregie bieden.

Timesteps

Ervaar jij ook dat mensen met dementie steeds vaker nog hun mobiele telefoon gebruiken? Dit is de toekomst en je leert hoe de mobiele telefoon binnenkort het huis aanstuurt om de persoon met dementie zo lang mogelijk zelfredzaam te houden.

Harm's Escape Room

Maak op een unieke, speelse en zeer leerzame manier kennis met de enorme kracht van zorg technologie! Met Harm's Escape Room laten we mensen op een laagdrempelige manier kennis maken met de mogelijkheden van zorgtechnologie. De Escape Room is een speelse leerervaring voor zorgmedewerkers waarin het draait om persoonlijke zorg met de inzet van technologische toepassingen.

Maak kennis met zorgrobot SARA

SARA is een zorgrobot met een sociaal karakter. Ze is ontwikkeld om te ondersteunen als verlengstuk van de zorgmedewerker en om het welzijn van cliënten in een zorgomgeving te verhogen. SARA kan helpen bij: kalmeren met snoezelen, luisterverhalen en rustige muziek, stimuleren met beweegoefeningen, cognitie met hersengymoefeningen, welzijn door bijvoorbeeld persoonlijke media te tonen en helpen bij dag- en nachtritmesturing.
Ontmoet SARA en maak een persoonlijk profiel aan en ervaar hoe een zorgrobot werkt en welke activiteiten je kan doen.

Summa Zorg/Practoraat

Ga in gesprek met Susan Metz en Jolande van den Besselaar over het practoraat en de invulling daarvan en draag bij aan ‘zichtbaarheid van Slimme Zorg’.

Weareables Fontys Hogeschool

Het inzetten van wearables voor ondersteuning van mensen met autisme bij stress en ontspanning. Hoe kunnen wij (coaches van) mensen met ASS helpen stress en stressoren te herkennen?

Zorg op afstand: dat biedt Zorgcentrale Noord (ZCN) in Veldhoven 24/7

Met telefonische en online bereikbaarheid, persoonsalarmering, beeldzorg, dubbele medicatiecontrole, telemonitoring, sensortechnologie en zorgcoördinatie. Ontdek de zorg van nu én de toekomst op 19 mei!

SmartClips Health
De oplossing om therapietrouw bijfysiotherapiete verhogen. SmartBike, de kosteneffectieve manier om ouderen actief en gemotiveerd te houden om te oefenen Embedded Fitness b.v.