Jeroen van den Eerenbeemt & Martijn Meeuws

Jeroen van den Eerenbeemt & Martijn Meeuws
Studie: Commerciele economie
Onderneming: Vliegen en Parkeren

In november 2012 kwam Jeroen van den Eerenbeemt op het idee om het parkeren bij vliegvelden inzichtelijk te maken. Het idee ontstond nadat hij in de krant had gelezen dat het aantal reizigers dat vloog vanaf Eindhoven Airport aanzienlijk ging stijgen. Binnen enkele jaren zou dit aantal van 2.5 miljoen gaan groeien naar 5.5 miljoen. Gezien hij redelijk dicht in de buurt woont bij de luchthaven zag hij hier een kans ontstaan, al wist hij nog niet precies wat.

De totstandkoming van het idee

Twee weken later kwam in het nieuws dat reizigers de auto hadden geparkeerd bij Schiphol en dat was niet helemaal goed gegaan. Hij zocht op het internet naar websites waar men een parkeerplaats bij het vliegveld kon reserveren en kwam tot de ontdekking dat nog veel kansen onbenut waren gebleven. Een parkeerplaats reserveren bij Schiphol en Eindhoven Airport was wel mogelijk via diverse sites maar bij de luchthavens over de grens was er geen vergelijker of het aanbod zeer beperkt. Ook was de markt totaal niet transparant en werden de bezoekers gelokt met prijzen en kortingen die nooit waargemaakt konden worden.

Het was tijd voor een website waar de reiziger terecht kon voor een super gemakkelijke en transparante vergelijking om een parkeerplaats bij het vliegveld te reserveren. Zo ging in maart 2013 Vliegenenparkeren.nl live. De website werd gemaakt door Cross Internet, het bedrijf waar Jeroen op dat moment stage liep tijdens zijn MBO opleiding. In de oorsprong was Vliegen en Parkeren nog een affiliate website. Dit hield in dat de bezoekers een vergelijking konden doen op de website maar voor de definitieve boeking werd men doorgestuurd naar de website van de aanbieder. Wanneer deze bezoeker dan binnen 30 dagen een boeking maakte werd hier commissie over gevraagd.

Welkom Martijn Meeuws!

Binnen enkele maanden werd collega student Martijn Meeuws gepolst of hij enkele uurtjes per week vrij had om bij te springen. Een affiliate website is leuk maar het nadeel hiervan is dat de bezoeker van de website gestuurd werd en dat de prijzen handmatig ingeklopt dienden te worden. Martijn ondersteunde Jeroen op dat moment met het kloppend maken van prijzen en het schrijven van teksten. De twee kennen elkaar al jaren, ze wonen in het zelfde dorp, zaten alle twee bij de slagwerkgroep van Someren-Heide en zijn vanaf het MBO studiegenoten.

Verdere professionalisering van Vliegen en Parkeren

Een half jaar later werd de potentie van het bedrijf duidelijk en werd de start gemaakt met een geheel nieuw webdesign. Dit is door de jaren heen steeds verder geprofessionaliseerd maar de stijl is nog zeer duidelijk te herkennen.
In April 2015 kwam de volgende grote stap, middels de software van Parcompare konden de bezoekers voortaan direct een parkeerplaats reserveren. Een enorme stap voor het bedrijf, de klant kon nu binnen het gehele proces begeleid worden en dat gaf een grote meerwaarde. Ook het inkloppen van prijzen was niet meer nodig. Middels de API koppeling werden de prijzen en het aantal beschikbare parkeerplaatsen automatisch opgehaald.

Sfeerafbeelding Fontys

De toekomst

Vanaf de zomervakantie in 2016 is door Jeroen en Martijn besloten om samen het bedrijf uit te gaan bouwen. Binnenkort wordt er gestart met een uitrol van het platform naar Duitsland. De uitrol van het platform voor de Duitse consument zal onder handen genomen worden door Martijn. Hij zal evenals Jeroen gaan afstuderen binnen het bedrijf.