Amber van de Burgt

Amber van de Burgt
Studie:
Digital Business Concepts
Onderneming:
Broederkapel

De Broederkapel te Veghel is een High Tea lunchroom en tevens officiële trouwlocatie, waar iedere maand een ceremonie en/of feest plaatsvindt. "Zo is er elke dag wat anders te doen en dat maakt het werken ook juist enorm leuk", aldus Amber. Na ruim 5 jaar werken in de Broederkapel en te zijn doorgegroeid naar een leidinggevende functie, kreeg Amber de kans om dit mooie bedrijf van haar vader over te nemen samen met haar vriend Marijn Zomers.

De Broederkapel is in 1923 gebouwd als onderdeel van het kloostercomplex van de broeders van Onze Lieve Vrouwe Onbevlekte Ontvangenis. Nadat de broeders de kapel verlaten hadden, zijn grote delen van het kloostercomplex gesloopt. Om de Broederkapel te behoeden voor verval heeft Stichting Monumenten Fonds Brabant de kapel in 2006 voor een symbolisch bedrag gekocht van de gemeente Veghel. Het Fonds heeft het interieur van de kapel volledig opgeknapt en daarnaast de nodige voorzieningen aangelegd. Daarmee is de kapel behouden gebleven voor nu en de toekomst.

Met zijn rijke geschiedenis vormt de Broederkapel een belangrijk, cultuurhistorisch element in de dorpsgeschiedenis van Veghel, en een herinnering aan het Rooms-Katholieke leven in het bijzonder. Net als in de tijd dat hier nog broeders leefden, staat de kapel ook nu nog voor ‘samen beleven’. Samen proeven en genieten van onze gerechten, samen een fijne tijd beleven, dat is waar de Broederkapel voor staat. In de Broederkapel hangt ook geen klok, daarmee wordt bedoeld dat iedereen altijd welkom is en er niet gekeken wordt naar de tijd.

In de toekomst wil de Broederkapel ook haar openingstijden verruimen. Ook de website van de Broederkapel is aan vernieuwing toe en kan er nog veel gebeuren op het gebied van sociale media en adverteren. Genoeg werk voor deze jonge ondernemer!