Sprint naar content

Grensoverstijgende netwerken typologie

Vacature lectoraat Cross-Border Business Development:

Onderzoek naar Duits-Nederlandse netwerken

Lijkt het jou leuk om te onderzoeken hoe de manier van werken verschilt aan beide zijden in het Nederlands-Duitse grensgebied? Ben jij geïnteresseerd in netwerken aan beide kanten van de grens? En ben jij een proactieve student die graag meedoet op de werkvloer? Dan is deze vacature iets voor jou!

Als lectoraat CBBD voeren we onderzoek uit naar onder meer de impact van Duits-Nederlandse netwerken. Maar wat maakt een cross-border netwerk nu een cross-border netwerk? Op basis van ons omvangrijke netwerk weten we dat er een heel aantal netwerken langs/over de grens bestaan die zich specifiek richten op de Duits-Nederlandse samenwerking. Een goed overzicht ontbreekt echter. Daar hebben we jouw hulp bij nodig. Welke netwerken bestaan er en wat kenmerkt deze netwerken? En op basis van welke criteria kun je deze netwerken onderscheiden? Deze analyse dient uiteindelijk te leiden tot een typologie van cross-border netwerken. Een dergelijke typologie helpt ons om netwerken beter van dienst te zijn in de toekomst.

Een interessante afstudeeropdracht

Heb jij interesse om praktijkgericht onderzoek te verrichten naar grensoverstijgende netwerken in het grensgebied? Dan ben je bij het lectoraat ‘Cross-Border Business Development’ op de juiste plek. De volgende vragen staan centraal in het onderzoek:

1.“Welke vormen van grensoverstijgende netwerken zijn er in het Nederlands-Duitse grensgebied en kunnen deze vormen van netwerken ingedeeld worden in een typologie?’’

2.“What zijn hoofd-karakteristieken van grensoverstijgende netwerken en op basis van welke criteria kunnen deze netwerken getypeerd en ingedeeld worden?”

Studeer je Marketing Management of International Business en heb je interesse om op het thema grensoverstijgend zakendoen onderzoek te doen? Stuur dan snel een motivatie en cv naar c.arts@fontys.nl (Fontys Venlo). c

Meedoen op de werkvloer

Het lectoraat Cross-Border Business Development is een toegepast onderzoeks- en ontwikkelingsinstituut dat zich richt op zakendoen in het Nederlands-Duitse grensgebied. Onderzoek wordt altijd uitgevoerd in samenwerking met en in opdracht van het bedrijfsleven in de Nederlands-Duitse grensregio. Daarnaast werken binnen het lectoraat vanuit iedere Fontys International Business School bacheloropleiding docent onderzoekers aan grensoverstijgende business vraagstukken.

Fontys als werkgever geeft je alle ruimte om proactief mee te denken en mee te werken. Je wordt actief betrokken bij het team en de organisatie. Gedurende jouw stage of afstudeeropdracht kom je bij Fontys Venlo je in contact met veel mooie bedrijven en businessclubs in de euregio. Je krijgt je concrete taken toegewezen en daarmee ook eigen verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld op het gebied van eventmanagement en marketing. Natuurlijk krijg je de ruimte die nodig is om aan je onderzoek te werken.

Naar wie zijn wij op zoek?

We zijn op zoek naar een student in de afstudeerfase. Je vindt het leuk om onderzoek te doen in een internationaal team. Je hebt de ambitie om na jouw bachelor opleiding een master te doen en je wilt je daarom bekwamen in het doen van onderzoek. Je hebt affiniteit met grensoverstijgend werken in het Nederlands-Duitse grensgebied.

• Je hebt bewezen affiniteit met doen van (toegepast) onderzoek.

• Je weet wetenschappelijke literatuur en bronnen te raadplegen en bent in staat om Engelstalige vakpublicaties te lezen.

• Je bent proactief en niet bang om contacten te leggen met organisaties en bedrijven in de regio.

• Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden.

• Je spreekt bij voorkeur naast Nederlands ook Duits.

• Je bent nieuwsgierig en hebt een onderzoekende houding.

• Je bent creatief.

• Je bent een echte teamplayer.

• Je bent resultaatgericht.

• Je hebt oog voor kwaliteit

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een aantrekkelijke stageplek in een Nederlands-Duits team met een marktconforme stagevergoeding.

Solliciteren

Jouw sollicitatie stuur je naar de contactpersoon en bestaat uit een cv, motivatiebrief en cijferlijst.

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Carla Arts, c.arts@fontys.nl. Aan haar richt je ook jouw sollicitatie.

Voor vragen over het proces kun je contact opnemen met Mw. Ted Jonkers, t.jonkers@fontys.nl.