Sprint naar content

Duurzame groei van MKB’s in grensgebied

Vacature: Stageonderzoek naar duurzame groei van MKB’s in grensgebied

Interesseer jij je voor het grensgebied tussen Nederland en Duitsland? Voer je graag toegepast onderzoek in opdracht van het regionale bedrijfsleven? En ben jij proactief en doe je graag mee op de werkvloer? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Nederland is sterk afhankelijk van de handelsrelatie met Duitsland, en daarbij is Noord-Limburg weer sterk afhankelijk van de deelstaat Noord-Rijn Westfalen (NRW). Waar NRW ongeveer een gelijk aantal inwoners kent als geheel Nederland, ligt er dan ook veel potentieel voor het Noord-Limburgse MKB. In het kader van de regiodeal, mede mogelijk gemaakt door de ‘Gezondste Regio’, heeft Grenszlab als doel de regio (Noord)Limburg te ondersteunen en te ontwikkelen door lokale MKB's te versterken.


Een interessante stageopdracht
Heb jij interesse om praktijkgericht onderzoek te verrichten naar de uitdagingen die MKB’s hebben op gebied van strategie, innovatie en grensoverschrijdend ondernemen in de euregio? Dan ben je bij het fieldlab ‘Grenszlab’ op de juiste plek. Het doel dat centraal staat in het onderzoek, is:

“De MKB's in de regio (Noord)Limburg ontwikkelen door hen bewust te maken van hun huidige strategische problemen en duidelijke oplossingen aan te reiken voor hun problemen met de capaciteit van talenten van onze Grenszlab-partners en -netwerk.’’


Meedoen op de werkvloer
Het lectoraat Cross-Border Business Development is een toegepast onderzoeks- en ontwikkelingsinstituut dat zich richt op zakendoen in het Nederlands-Duitse grensgebied. Onderzoek wordt altijd uitgevoerd in samenwerking met en in opdracht van het bedrijfsleven in de Nederlands-Duitse grensregio. Daarnaast werken binnen het lectoraat vanuit iedere Fontys International Business School bacheloropleiding docent onderzoekers aan grensoverschrijdende business vraagstukken.

Fontys als werkgever geeft je alle ruimte om proactief mee te denken en mee te werken. Je wordt actief betrokken bij het team en de organisatie. Gedurende jouw stage of afstudeeropdracht kom je bij Fontys Venlo je in contact met veel mooie bedrijven en businessclubs in de euregio. Je krijgt je concrete taken toegewezen en daarmee ook eigen verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld op het gebied van eventmanagement en marketing. Natuurlijk krijg je de ruimte die nodig is om aan je onderzoek te werken.


Naar wie zijn wij op zoek?
We zijn op zoek naar een student in de stagefase. Je vindt het leuk om onderzoek te doen in een internationaal team. Je hebt de ambitie om na jouw bachelor opleiding een master te doen en je wilt je daarom bekwamen in het doen van onderzoek. Je hebt affiniteit met grensoverstijgend werken in het Nederlands-Duitse grensgebied. Enkele competenties die wij zoeken, zijn:

  • Je hebt bewezen affiniteit met doen van onderzoek.
  • Je bent proactief.
  • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden.
  • Je spreekt bij voorkeur naast Nederlands ook Duits.
  • Je bent nieuwsgierig en hebt een onderzoekende houding.
  • Je bent creatief.
  • Je bent een echte teamplayer.
  • Je bent resultaatgericht.
  • Je hebt oog voor kwaliteit

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een aantrekkelijke stageplek in een Nederlands-Duits team met een marktconforme stagevergoeding.


Solliciteren
Jouw sollicitatie stuur je naar de contactpersoon en bestaat uit een cv en motivatiebrief.

Voor vragen over deze vacature kan je contact opnemen met Dhr. Nick Poeth, n.poeth@fontys.nl, aan hem richt je ook jouw sollicitatie. Voor vragen over het proces kan je contact opnemen met Mw. Ted Jonkers, t.jonkers@fontys.nl.