Sprint naar content

Vragenlijst Innovatieve Leeromgevingen

Inleiding

Innovatieve Leeromgevingen: de ontwikkeling van een Fontysbreed programma 

Als brede hogeschool kennen we een grote diversiteit aan innovatieve leeromgevingen waar wordt geleerd, gewerkt en onderzoek wordt gedaan in samenwerkingen tussen student, docent en werkveld. Voorbeelden van deze omgevingen zijn Social Labs (bijvoorbeeld Greentechlab en Praktijkatelier), Professionele Werkplaatsen (bijvoorbeeld Partnerships of Zorginnovatie Centra), de leeromgevingen op Strijp TQ, de Automotive Campus, Brainport Industries Campus (BIC) en andere initiatieven die in samenwerking met het werkveld zijn ontwikkeld. Met deze omgevingen beogen we meer betekenisvolle leerervaringen te kunnen realiseren voor onze studenten, docenten en werkveld. Bovendien veronderstellen we dat door de school- en praktijkcontext te vermengen, de transitie van studenten van lerende naar beginnend professional kan worden verbeterd. 

Om de kwantiteit en kwaliteit van innovatieve leeromgevingen verder te versterken, is de intentie om een Fontysbreed programma te ontwikkelen die dit ondersteunt. Een programma dat jou als betrokkene helpt om nieuwe initiatieven te starten en bestaande leeromgevingen door te ontwikkelen.

Vragenlijst

Binnen innovatieve leeromgevingen worden we gesteld voor verschillende vraagstukken en uitdagingen. Voorbeelden hiervan zijn:  

 • “Hoe stimuleren en ondersteunen we de samenwerking en kenniscreatie binnen en tussen deze leeromgevingen?”
 • “Tegen welke (onnodige) obstakels loop je aan bij het oprichten van een innovatieve leeromgeving en wat is ervoor nodig om deze weg te nemen?”
 • “Hoe borgen we de kwaliteit voor onze studenten?"

  Wij zijn benieuwd naar wat andere vraagstukken zijn zodat we een programma in kunnen richten. Hiervoor vragen we input van iedereen die al betrokken is bij een innovatieve leeromgeving of van plan is om een innovatieve leeromgeving te starten. Laat het ons weten via de vragenlijst en geef op deze wijze mee inhoud aan dit programma.  

  Klik hieronder op de roze button die op jouw situatie van toepassing is om de bijbehorende vragenlijst te beanwoorden.

  Ik ben al betrokken bij een innovatieve leeromgeving (zoals hierboven omschreven)

  Ik heb de intentie om een innovatieve leeromgeving (zoals hierboven omschreven) te starten

  Ik ben werkzaam bij een Fontys Dienst