Master Pedagogiek

Je hebt je aangemeld voor de master Pedagogiek. Fijn dat je bij ons komt studeren! Voordat je start, is het verstandig deze pagina goed door te lezen. Hieronder hebben we veel nuttige informatie voor je bij elkaar gezet. Zo kun je je goed voorbereiden op je studie. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Inschrijven en financiën

Je hebt je aangemeld voor een opleiding. Dat betekent NIET dat je al ingeschreven bent. Je bent pas ingeschreven als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan. Ga regelmatig naar je Studielinkpagina en check je 'to do' acties.

In het hoger onderwijs betaal je elk jaar collegegeld. Collegegeldtarieven kunnen variëren. Dit is afhankelijk van factoren als nationaliteit, een tweede opleiding en de opleiding die je wilt gaan volgen of al volgt.

Voor de meeste opleidingen geldt het wettelijk vastgestelde collegegeld, maar in een aantal situaties is sprake van instellingscollegegeld. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een tweede bachelor- of masteropleiding of als je uit een land komt dat dat geen onderdeel is van de Europese Economische Ruimte (EER). De hoogte van het instellingscollegegeld wordt vastgesteld door het College van Bestuur en varieert per opleiding of per groep studenten.

Met behulp van de collegegeldmeter kun je bepalen welk collegegeldtarief voor jou van toepassing. De bedragen die genoemd worden in de collegegeldmeter gelden voor het gehele studiejaar (12 maanden). Start je tussentijds of in februari, dan betaal je alleen voor het aantal maanden dat je in het betreffende studiejaar ingeschreven bent.


Aan de informatie en tarieven in de collegegeldmeter kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoe betaal je je collegegeld?

Het collegegeld betaal je via een digitale (incasso)machtiging, ineens of in termijnen (via Fontys). Op of rond 15 mei kun je je betaalgegevens invullen via Studielink.

Meer informatie over het invoeren van je betaalgegevens in Studielink kan je vinden op info.studielink.nl. Daarnaast is veel informatie te vinden in de Studielink VRAAGbaak – sectie betaalgegevens.

Na bevestiging vindt de eerste incasso plaats op of rond 25 september.

Regeling collegegeld

Levenlanglerenkrediet

Wilt u een opleiding volgen, maar hebt u geen recht meer op reguliere studiefinanciering? Als u jonger bent dan 56 jaar kunt u misschien toch geld lenen. Kijk op de website van DUO voor de voorwaarden en hoe je het levenlanglerenkrediet kunt aanvragen.

Sfeerafbeelding Fontys

Mijn opleiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom staat onze eerste studiedag in het teken van kennis maken met elkaar en met de opleiding. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging per mail.
Iedere donderdag van 14.00 tot 21.00 verwachten we je op onze onderwijslocatie. De invulling van deze dagen zal afhangen van de opdrachten waar jullie mee aan de slag gaan. We zullen ruimte bieden om samen te werken, aan groepsbijeenkomsten en aan contacten onderling. Wij initiëren (werk)colleges en discussies, maar we verwachten ook van jullie een actieve bijdrage aan de inhoud van de bijeenkomsten.

Als je vakanties of andere activiteiten wilt plannen, is het handig te weten wanneer er geen lessen zijn.

Onderwijskalender 2024-2025

Purple introductieweek
26-08-2024 / 30-08-2024

Onderwijsperiode 1
02-09-2024 / 17-11-2024

Onderwijsperiode 2
18-11-2024 / 09-02-2025

Onderwijsperiode 3
10-02-2025 / 27-04-2025

Onderwijsperiode 4
05-05-2025 / 27-07-2025

Vakanties en feestdagen

Herfstvakantie
21-10-2024 / 27-10-2024

Kerstvakantie
23-12-2024 / 05-01-2024

Carnavalsvakantie
03-03-2025 / 09-03-2025

Goede vrijdag
18-04-2025

2e Paasdag
21-04-2025

Meivakantie
28-04-2025 / 04-05-2025

Bevrijdingsdag
05-05-2025

Hemelvaart + dag na Hemelvaart
29-05-2025 / 30-05-2025

2e Pinksterdag
09-06-2025

Zomervakantie
25-07-2025 / 24-08-2025

Tijdens deze master ga je je verdiepen in verschillende vakgebieden en onderwerpen. Je zoekt veelal zelf bronnen die passen bij de kwesties in jouw beroepspraktijk.

Voor jaar 1 vragen we je de volgende boeken aan te schaffen

Een beeld van een kind, inleiding in de pedagogiek - onder redactie van De Wilde, Vandenbroeck en Vanobbergen.

Actieonderzoek doen (meest recente druk) - Tonnie van der Zouwen

Actieonderzoek, principes en onderzoeksmethoden voor participatief veranderen (meest recente druk) - Famke van Lieshout, Gaby Jacobs, Shaun Cardiff

Ter inspiratie alvast wat tips voor in de zomer:

  1. - Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Uitgeverij Phonese, dan kun je de vertaling van het boek van Meirieu gratis downloaden 'Pedagogiek: de plicht om weerstand te bieden’.

- Een mooi artikel.

- Nivoz biedt mooie teksten, bijvoorbeeld: Nivoz | Janusz Korczak en de wet van respect: 'Ik ben ik en jij bent jij, we mogen er allebei zijn en niet de een ten koste van de ander'

- Nivoz biedt mooie podcasts, bijvoorbeeld:

Podcast: Het werk van Philippe Meirieu, ‘In de praktijk van mijn leraarschap denk ik dagelijks aan zijn gedachtengoed.’

Podcast Lisette Bastiaansen over aandachtige betrokkenheid.

- Het gratis te downloaden boek Frankenstein en de pedagogiek van Philippe Meirieu

We raden je aan een laptop te gebruiken. Er zijn algemene minimale eisen waaraan de laptop moet voldoen om aan de studie deel te kunnen nemen. Bekijk de pdf voor de laptop requirements. We raden je af om een Chromebook of een laptop met Windows S-mode aan te schaffen, deze voldoen niet aan de minimale eisen.

Surfspot biedt aantrekkelijke aanbiedingen voor Fontysstudenten. Bij Surfspot bestel je ook voordelig je software.

Office 365 (gratis voor studenten)

Je hebt als Fontys student of cursist toegang tot de Fontys Cloudomgeving van Office365.

Je krijgt toegaging tot de volgende onderdelen:

  • Office Online: onder andere Word, Powerpoint, Excel, OneNote, Forms, Delve, Teams, Sway
    en OneDrive
  • OneDrive365: 1 TeraByte opslagruimte
  • Software om Office365 te installeren op je eigen apparaten (max. 5 laptops/smartphones)
    Je kunt gebruik maken van de Fontys cloudomgeving zolang je hier studeert.
In de onderwijs- en examenregeling (OER) vind je alle informatie over de inhoud van de opleiding en de toetsing binnen de opleiding. Ook vind je hier de informatie over de toelatingseisen en de begeleiding die je geboden wordt. De OER is te vinden op de website van Fontys.

Inlog, e-mail en wifi

Na jouw aanmelding heb je een mail gekregen met jouw inloggegevens, je username en wachtwoord.

Open je e-mail online via mail.fontys.nl en log in met je Fontys account.

Je mail op je smartphone bekijken? Hieronder vind je de handleiding voor iOS en Android.

Eduroam is een internationaal netwerk en met je Fontys inloggegevens kun je wereldwijd gebruik maken van een gratis veilige WiFi verbinding. Installeer de verbinding thuis alvast!

De IT Gids geeft informatie over het gebruik van de IT-voorzieningen binnen Fontys, zoals WiFi, e-mail, de studentenkaart en speciale aanbiedingen. (bijv. gratis MS Office365).

*login vereist

Op de meeste Fontyslocaties vind je een IT Servicepoint waar je terecht kunt met je IT vraag.

Openingstijden IT servicedesk
werkdagen 8:00 - 17:00 uur

Fontys Studentenkaart

De Fontys Studentenkaart is onmisbaar. Deze is nodig:

  • om te printen en te kopiëren
  • om te parkeren op de campussen

Zorg er daarom voor dat je je kaart op tijd in huis hebt.

Hoe te verkrijgen?

Je Fontys Studentenkaart wordt binnen 10 werkdagen naar je correspondentieadres gezonden wanneer onderstaande stappen zijn afgerond.

Let op: hiervoor heb je je Fontys inloggegevens nodig. Die heb je na je eerste inschrijving per mail ontvangen.

STAP 1. Pasfoto uploaden (alleen desktop/laptop)

STAP 2. Inschrijving volledig afronden, inclusief het afgeven van de digitale machtiging voor de inning van het collegegeld.

Parkeren

Om onze locaties goed bereikbaar te houden zijn er parkeermogelijkheden bij o.a. Sittard, campus Rachelsmolen Eindhoven en campus Stappegoor Tilburg.
Een aantal terreinen zijn voorzien van slagbomen. Als student kun je op sommige campussen gratis parkeren. De slagbomen openen door middel van je Fontyspas of kentekenregistratie. Je kunt je kenteken hier registreren.

In Sittard, op het TU/e terrein Eindhoven en Emmasingel (De Witte Dame) in Eindhoven is betaald parkeren mogelijk.

Meer over parkeren bij TU/e lees je (zodra je je Fontys inloggegevens hebt) in de handleiding op portal/Connect (onder diensten, H&F).

Lees meer over locatie Emmasingel.

Vragen over parkeren?

Mail je vraag naar parkeerbeheer@fontys.nl

Nadat je je hebt aangemeld bij 1 of meer opleidingen bij Fontys maken we een account voor je aan. Hierover ontvang je vrij snel na je aanmelding een mail.

Het account bestaat onder meer uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Wij adviseren je om de mail hierover goed te bewaren. Als je met de opleiding gaat starten heb je de gegevens uit de mail nodig.

Afzender mail: no-reply@fontys.nl

Onderwerp mail: Fontys account creatie/creation

Campus faciliteiten

Gebouw P1 heeft een grote kantine die geopend is van maandag t/m donderdag van 8.00-19.00 uur en vrijdag van 8.00-16.00 uur. In de kantine kan je terecht voor zowel de lunch, een avondmaaltijd of andere lekkernijen. Verder staan er op de campus verschillende foodtrucks.

Tijdens de tentamenweken en in de weken dat er geen onderwijsaanbod is, wijken de openingstijden af. De aangepaste tijden worden aangegeven bij de kassa's en op de borden in de hal.

Campus Stappegoor is voorzien van slagbomen. Als student kun je op deze campus gratis parkeren. De slagbomen openen door middel van je Fontyspas of kentekenregistratie. Je kunt je kenteken hier registreren.

Vragen over parkeren?

Mail je vraag naar parkeerbeheer@fontys.nl

Fontyscampus "Stappegoor" is voor automobilisten bereikbaar via de Stappegoorweg.

OV

Campus Stappegoor is goed te bereiken met het OV, vanaf Tilburg Centraal gaan o.a. bus 1, 2 en 601 richting de campus

Fietsen

De campus beschikt over voldoende fietsenstallingen

Locatie

Prof. Goossenslaan 1, Tilburg

Locatiekaart op adres: Prof. Goossenslaan 1, Tilburg

Studentbegeleiding

Bij Fontys kijken we graag samen met jou wat je nodig hebt om zo succesvol mogelijk te kunnen studeren. Als student word je in jouw eerste jaar gekoppeld aan een studentcoach binnen je opleiding. Hij of zij is jouw eerste aanspreekpunt bij (studiekeuze)vragen, volgt jouw prestaties en geeft waar nodig handige tips en begeleiding.

Er is meer

Soms zijn er omstandigheden die extra aandacht vragen tijdens je studie. Bijvoorbeeld bij faalangst, een moeilijke thuissituatie of het overlijden van een dierbare. Op Fontys Helpt vind je een overzicht van alle mogelijkheden voor jou!

Niet over maar mèt studenten
Heb je goede ideeën? Fontys denkt en doet graag samen met jou mee! Je levert jouw bijdrage aan de verbetering van het onderwijs en de organisatie, maar werkt ook aan je eigen skills en ervaring. Denk bijvoorbeeld mee over de studentenapp, de catering, Fontys Connect, de inrichting van een curriculum, onderwijsfacilitering en nog veel meer! Of laat ons weten waar jij zelf nou graag een punt van maakt. Hoe? Mail naar cvm@fontys.nl  en samen kunnen wij het verschil maken.

Meedenken

Wil jij invloed uitoefenen op het beleid van Fontys? Dat kan. Fontys vindt het belangrijk om in gesprek met jou te gaan om tot kwalitatief goed onderwijs en een transparante organisatie te komen, waarin jij het beste uit jezelf kunt halen.

Je doet ervaring op met bestuurlijke activiteiten en werkt nauw samen met medewerkers van Fontys. Interesse? Mail ons (cvm@fontys.nl) en wij vertellen jou alle ins en outs over onze diverse medezeggenschapsraden.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Locaties en contact

Tilburg

Prof. Goossenslaan 1
0885077066
masterpedagogiek@fontys.nl
Facebook
Instagram
LinkedIn
Het bedrijfsbureau is maandag t/m vrijdag van 9.00 - 16.30 uur geopend.