Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken Duaal

Je hebt je aangemeld bij Studielink voor een studie bij MBRT duaal. Fijn dat je bij ons komt studeren! Voordat je start, is het verstandig deze pagina goed door te lezen. Hieronder hebben we veel nuttige informatie voor je bij elkaar gezet. Zo kun je je goed voorbereiden op je studie. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Inschrijven en financiën

Je hebt je aangemeld voor een opleiding. Dat betekent NIET dat je al ingeschreven bent. Je bent pas ingeschreven als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan. Ga regelmatig naar je Studielinkpagina en check je 'to do' acties.

LET OP: naast je aanmelding via Studielink, is er ook een 3-partijenovereenkomst nodig om je inschrijving definitief te maken. Daarover lees je hieronder meer.

Contact

Heb je nog vragen over studielink? Neem contact op met paramedisch@fontys.nl.

Bij MBRT Duaal ga je als student een overeenkomst aan met een ziekenhuis of instelling. Zonder overeenkomst is aanmelding voor de duale variant MBRT niet mogelijk. Voordat je start in september, is het belangrijk dat Fontys een getekende 3-Partijenovereenkomst tijdig (vóór 1 juli 2023) in haar bezit heeft. De opleiding stelt deze op, ondertekent deze en stuurt deze naar het ziekenhuis of instelling waar deze door jou en het ziekenhuis ondertekend en geretourneerd wordt.

In het hoger onderwijs betaal je elk jaar collegegeld. Collegegeldtarieven kunnen variëren. Dit is afhankelijk van factoren als nationaliteit, een tweede opleiding en de opleiding die je wilt gaan volgen of al volgt.

Voor de meeste opleidingen geldt het wettelijk vastgestelde collegegeld, maar in een aantal situaties is sprake van instellingscollegegeld. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een tweede bachelor- of masteropleiding of als je uit een land komt dat dat geen onderdeel is van de Europese Economische Ruimte (EER). De hoogte van het instellingscollegegeld wordt vastgesteld door het College van Bestuur en varieert per opleiding of per groep studenten.

Met behulp van de collegegeldmeter kun je bepalen welk collegegeldtarief voor jou van toepassing. De bedragen die genoemd worden in de collegegeldmeter gelden voor het gehele studiejaar (12 maanden). Start je tussentijds of in februari, dan betaal je alleen voor het aantal maanden dat je in het betreffende studiejaar ingeschreven bent.


Aan de informatie en tarieven in de collegegeldmeter kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoe betaal je je collegegeld?

Het collegegeld betaal je via een digitale (incasso)machtiging, ineens of in termijnen (via Fontys). Op of rond 15 mei kun je je betaalgegevens invullen via Studielink.

Meer informatie over het invoeren van je betaalgegevens in Studielink kan je vinden op info.studielink.nl. Daarnaast is veel informatie te vinden in de Studielink VRAAGbaak – sectie betaalgegevens.

Na bevestiging vindt de eerste incasso plaats op of rond 25 september.

Regeling collegegeld

Houd er rekening mee dat studiekosten sinds 1 januari 2022 niet meer aftrekbaar zijn.

Meer informatie vind je op de site van de Belastingdienst.

Mijn opleiding

In augustus start het nieuwe collegejaar. Voor de nieuwe eerstejaarsstudenten houden wij de Purple introductieweek van 21 t/m 25 augustus 2023. Tijdens de Purple introductieweek staat kennismaken centraal. Kennismaken met je klasgenoten, met je opleiding, met de stad waar je gaat studeren en natuurlijk ook kennismaken met Fontys. We zijn van plan om de Purple introductieweek 2023 weer net zo mooi en fantastisch te maken als ieder jaar. Op de aftermovie hieronder, de Facebookpagina van Fontys en in de highlights op Instagram zie je terug hoe we de afgelopen editie beleefden.

Te gek dat jij je wilt aanmelden voor de intro! Aanmelden voor de introductieweek is belangrijk, want zo kunnen wij voor jullie een te gekke week organiseren! Meld je aan vóór 11 augustus 2023 en vul je gegevens zo volledig mogelijk in.

Heb je nog vragen, mail dan naar intrombrt@fontys.nl of bel/ WhatsApp naar +31618356666

Na je betaling van de introductiebijdrage € 95,- is je aanmelding definitief!

Let op! Team Purple organiseert de introductieweek in de steden Eindhoven en Tilburg. De opleidingen en instituten kiezen of ze niet, gedeeltelijk of helemaal meedoen aan de de Purple activiteiten.

De introweek Purple zit er op. Tussen de introductieweek en de start van het studiejaar zit een onderwijsvrije week. We starten het studiejaar vanaf maandag 04 september 2023. In de week van 28 augustus ontvang je van de opleiding een mail met daarin de datum, tijdstip, locatie en programma van het eerste moment dat we je op school verwachten. Tijdens je eerste kennismakingsdag krijg je ook inzicht in je rooster.

Als je vakanties of andere activiteiten wilt plannen, is het handig te weten wanneer er geen lessen zijn.

Onderwijskalender 2024-2025

Purple introductieweek
26-08-2024 / 30-08-2024

Onderwijsperiode 1
02-09-2024 / 17-11-2024

Onderwijsperiode 2
18-11-2024 / 09-02-2025

Onderwijsperiode 3
10-02-2025 / 27-04-2025

Onderwijsperiode 4
05-05-2025 / 27-07-2025

Vakanties en feestdagen

Herfstvakantie
21-10-2024 / 27-10-2024

Kerstvakantie
23-12-2024 / 05-01-2024

Carnavalsvakantie
03-03-2025 / 09-03-2025

Goede vrijdag
18-04-2025

2e Paasdag
21-04-2025

Meivakantie
28-04-2025 / 04-05-2025

Bevrijdingsdag
05-05-2025

Hemelvaart + dag na Hemelvaart
29-05-2025 / 30-05-2025

2e Pinksterdag
09-06-2025

Zomervakantie
25-07-2025 / 24-08-2025

Heb je vragen? Stel ze gerust! Tijdens de vakantieperiode kun je mailen met de opleiding via paramedisch@fontys.nl.
Vanaf de week van 21 augustus zijn we ook bereikbaar via ondersteuningmbrt@fontys.nl

De boekenlijst geeft een overzicht van de onderwijsmaterialen die tijdens de opleiding aan bod komen. Het is geen verplichting om de materialen aan te schaffen; de keuze maak je zelf, in overleg met de vakdocenten, aan het begin van het studiejaar. Er is een digitaal pakket, er zijn papieren boeken, combineren is mogelijk. Tijdens het onderwijs komen ook andere boeken aan bod, zoals Anatomische atlassen. In de Fontys Mediatheek zijn ook enkele exemplaren van de MBRT-boeken beschikbaar.

We raden je aan een laptop te gebruiken. Er zijn algemene minimale eisen waaraan de laptop moet voldoen om aan de studie deel te kunnen nemen. Bekijk de pdf voor de laptop requirements. We raden je af om een Chromebook of een laptop met Windows S-mode aan te schaffen, deze voldoen niet aan de minimale eisen.

Surfspot biedt aantrekkelijke aanbiedingen voor Fontysstudenten. Bij Surfspot bestel je ook voordelig je software.

Office 365 (gratis voor studenten)

Je hebt als Fontys student of cursist toegang tot de Fontys Cloudomgeving van Office365.

Je krijgt toegaging tot de volgende onderdelen:

 • Office Online: onder andere Word, Powerpoint, Excel, OneNote, Forms, Delve, Teams, Sway
  en OneDrive
 • OneDrive365: 1 TeraByte opslagruimte
 • Software om Office365 te installeren op je eigen apparaten (max. 5 laptops/smartphones)
  Je kunt gebruik maken van de Fontys cloudomgeving zolang je hier studeert.

Online regelen

Inlog, e-mail en wifi

Na jouw aanmelding heb je een mail gekregen met jouw inloggegevens, je username en wachtwoord.

Open je e-mail online via mail.fontys.nl en log in met je Fontys account.

Je mail op je smartphone bekijken? Hieronder vind je de handleiding voor iOS en Android.

Eduroam is een internationaal netwerk en met je Fontys inloggegevens kun je wereldwijd gebruik maken van een gratis veilige WiFi verbinding. Installeer de verbinding thuis alvast!

De IT Gids geeft informatie over het gebruik van de IT-voorzieningen binnen Fontys, zoals WiFi, e-mail, de studentenkaart en speciale aanbiedingen. (bijv. gratis MS Office365).

*login vereist

Op de meeste Fontyslocaties vind je een IT Servicepoint waar je terecht kunt met je IT vraag.

Openingstijden IT servicedesk
werkdagen 8:00 - 17:00 uur

Fontys Studentenkaart

De Fontys Studentenkaart is onmisbaar. Deze is nodig:

 • om te printen en te kopiëren
 • om te parkeren op de campussen

Zorg er daarom voor dat je je kaart op tijd in huis hebt.

Hoe te verkrijgen?

Je Fontys Studentenkaart wordt binnen 10 werkdagen naar je correspondentieadres gezonden wanneer onderstaande stappen zijn afgerond.

Let op: hiervoor heb je je Fontys inloggegevens nodig. Die heb je na je eerste inschrijving per mail ontvangen.

STAP 1. Pasfoto uploaden (alleen desktop/laptop)

STAP 2. Inschrijving volledig afronden, inclusief het afgeven van de digitale machtiging voor de inning van het collegegeld.

Parkeren

Om onze locaties goed bereikbaar te houden zijn er parkeermogelijkheden bij o.a. Sittard, campus Rachelsmolen Eindhoven en campus Stappegoor Tilburg.
Een aantal terreinen zijn voorzien van slagbomen. Als student kun je op sommige campussen gratis parkeren. De slagbomen openen door middel van je Fontyspas of kentekenregistratie. Je kunt je kenteken hier registreren.

In Sittard, op het TU/e terrein Eindhoven en Emmasingel (De Witte Dame) in Eindhoven is betaald parkeren mogelijk.

Meer over parkeren bij TU/e lees je (zodra je je Fontys inloggegevens hebt) in de handleiding op portal/Connect (onder diensten, H&F).

Lees meer over locatie Emmasingel.

Vragen over parkeren?

Mail je vraag naar parkeerbeheer@fontys.nl

Nadat je je hebt aangemeld bij 1 of meer opleidingen bij Fontys maken we een account voor je aan. Hierover ontvang je vrij snel na je aanmelding een mail.

Het account bestaat onder meer uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Wij adviseren je om de mail hierover goed te bewaren. Als je met de opleiding gaat starten heb je de gegevens uit de mail nodig.

Afzender mail: no-reply@fontys.nl

Onderwerp mail: Fontys account creatie/creation

Campus faciliteiten

In onze kantine kun je broodjes, koffie, thee en zelfs warme maaltijden kopen. Je kunt hier terecht van 09:00 tot 14:30 uur.
Er zijn altijd warme dranken beschikbaar in de koffiemachines, en kun je gebruik maken van de automaten voor fris en snacks.

De Fontys Mediatheek helpt bij het vinden van vakinhoudelijke kennis voor jouw studie, onderzoek of loopbaan. Fontys stelt een grote collectie aan online en fysieke informatiebronnen beschikbaar.

Openingstijden locatie TF

Fontys Paramedisch zit aan de Dominee Theodor Fliednerstraat 2, 5631 BN Eindhoven.
Deze locatie heeft de volgende openingstijden:

 • Maandag, dinsdag en donderdag: 7:30 tot 22:00 uur.
 • Woensdag en vrijdag: 7:30 tot 18:00 uur.
 • Zaterdag: gesloten
 • In onderwijsvrije perioden gelden afwijkende openingstijden.


Parkeren bij TF

Het parkeerterrein van TF wordt afgesloten met slagbomen. Maak je gebruik van het parkeerterrein van deze locatie, dan kun je via deze site je kenteken registreren. Je kunt het parkeerterrein ook op met de Fontys studentenkaart. Het kleine parkeerterrein werkt alleen met een Fontys studentenkaart. Voor vragen hierover kun je terecht bij parkeerbeheer@fontys.nl

Studentbegeleiding

Bij Fontys kijken we graag samen met jou wat je nodig hebt om zo succesvol mogelijk te kunnen studeren. Als student word je in jouw eerste jaar gekoppeld aan een studentcoach binnen je opleiding. Hij of zij is jouw eerste aanspreekpunt bij (studiekeuze)vragen, volgt jouw prestaties en geeft waar nodig handige tips en begeleiding.

Er is meer

Soms zijn er omstandigheden die extra aandacht vragen tijdens je studie. Bijvoorbeeld bij faalangst, een moeilijke thuissituatie of het overlijden van een dierbare. Op Fontys Helpt vind je een overzicht van alle mogelijkheden voor jou!

Niet over maar mèt studenten
Heb je goede ideeën? Fontys denkt en doet graag samen met jou mee! Je levert jouw bijdrage aan de verbetering van het onderwijs en de organisatie, maar werkt ook aan je eigen skills en ervaring. Denk bijvoorbeeld mee over de studentenapp, de catering, Fontys Connect, de inrichting van een curriculum, onderwijsfacilitering en nog veel meer! Of laat ons weten waar jij zelf nou graag een punt van maakt. Hoe? Mail naar cvm@fontys.nl  en samen kunnen wij het verschil maken.

Meedenken

Wil jij invloed uitoefenen op het beleid van Fontys? Dat kan. Fontys vindt het belangrijk om in gesprek met jou te gaan om tot kwalitatief goed onderwijs en een transparante organisatie te komen, waarin jij het beste uit jezelf kunt halen.

Je doet ervaring op met bestuurlijke activiteiten en werkt nauw samen met medewerkers van Fontys. Interesse? Mail ons (cvm@fontys.nl) en wij vertellen jou alle ins en outs over onze diverse medezeggenschapsraden.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.