Samenwerkingsactiviteiten

Vaak hebben scholieren nog geen idee wat ze willen gaan studeren. Bij Fontys Venlo vinden we het belangrijk om ze al op de middelbare school en/of het mbo goed voor te bereiden. De juiste student op de juiste plek is ons motto.

We bieden een groot aantal studiekeuzeactiviteiten aan waar vo-scholieren en mbo-studenten op eigen initiatief gebruik van kunnen maken, zoals open dagen, meeloopdagen maar ook samenwerkings- en dagactiviteiten. Maatwerk is ook mogelijk. We gaan graag om tafel om deze, maar ook andere samenwerkingsmogelijkheden te bespreken.

Sfeerafbeelding Fontys

Contact

Art van Rijn

0885075418
a.vanrijn@fontys.nl

Samenwerkingsactiviteiten

Studiekeuzecheck

Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar kan de Studiekeuzecheck en het bijbehorende ‘check-in’ gesprek bij helpen!

Open dagen en meeloopdagen

Tijdens de open dag vertellen we je graag alles over de opleiding en maak je kennis met onze docenten en studenten. Wil je meer ervaren van de opleidingen? Meld je dan aan voor een meeloopdag en ontdek hoe het is om op het hbo te studeren.

Student in de klas

Ervaringen horen van (oud-)leerlingen over profielkeuze, studiekeuze en het studeren bij Fontys Venlo.

Docent of student hbo in de klas

Onze docenten en studenten geven graag een workshop, presentatie of voorlichting afgestemd op uw klas, les of vraag. Voorbeelden van workshops zijn o.a.: Time planning, event planning, festival organisatie, artificial intelligence, creative thinking, moodboards, drones, etc.

Iets met… voorlichting

Deze voorlichting inspireert en laat alle mogelijkheden zien rondom een brede richting. Vanuit Fontys Venlo bieden wij deze 8 richtingen aan: Iets met… Commercieel, Bedrijfskundig, Financieel, Logistiek, Informatica, Techniek, Lerarenopleiding / pabo en Gezondheidszorg.

Duitstalige of Engelstalige student in de taalles

Wij hebben een aantal talentvolle studenten in onze pool. Zij komen graag een taalles Duits of Engels verzorgen. Hierin komt aan de orde: Waarom hebben zij gekozen voor een studie in Nederland? Welke culturele verschillen zijn er? Wat vinden zij van hun studie bij Fontys Venlo?

Presentatie: Studeren op het hbo – Start LOB traject

Wat komt er allemaal kijken bij het kiezen van een hbo opleiding? Wat wordt er van je verwacht op het hbo? Welke opleidingen worden er in de regio aangeboden? Een interessante, interactieve presentatie die gebruikt kan worden als start van het LOB traject.

Kijkje in de keuken voor docenten

Docenten van het mbo en vo lopen een dagje of dagdeel mee met docenten van Fontys Venlo. Dit kan ook zinvol zijn in het kader van aansluiting. Denk aan de vakken techniek, wiskunde, Engels, economie/logistiek, informatica. Er zijn tal van mogelijkheden. Bekijk deze video om een impressie te krijgen van de vorige editie!

Fontys Venlo Experience – Toverland / Vekoma

Leerlingen van havo 4 en 5 met NT/NG profiel en interesse om Informatica/Techniek in Venlo te gaan studeren worden een middag ondergedompeld in de achtbanentechniek. In samenwerking met Vekoma, een grote Limburgse speler op dit gebied, wordt een workshopmiddag georganiseerd in Toverland.

Mc Manager

Leerlingen van havo 4 en 5 met een EM/CM profiel en interesse om economie/management in Venlo te gaan studeren, worden een dagdeel meegenomen door een van de regionale managers van McDonald’s. Door middel van echte casussen op locatie wordt duidelijk wat er allemaal komt kijken bij het ‘runnen’ van een fastfoodrestaurant.

Profielwerkstukken, meesterproeven, expertbegeleiding en O&O opdrachten

Leerlingen kunnen expertbegeleiding, meesterproefbegeleiding en opdrachten in het kader van het vak Onderzoek & Ontwerp aanvragen. Dit onder voorwaarde dat hun interesse aansluit bij de opleidingsrichtingen die wij aanbieden. Scholieren komen in contact met docenten als begeleiders, beoordelaars en opdrachtgevers.

Vavo-traject

Vavo-scholieren die geen volledig lesprogramma volgen maken alvast kennis met het hbo en volgen enkele vakken bij Fontys Venlo.

Mbo-hbo aansluitingstraject

Gemotiveerde mbo-scholieren volgen 5 ochtenden een afgestemd programma. Er is keuze voor de richtingen: Economie & Marketing, Logistiek, Informatica en Techniek. Dit traject start in november. Pabo Venlo verzorgt in samenwerking met het mbo voor de OJW-vakken toelatingstoets lessen.