Stage en afstuderen

De praktijkgerichtheid van onze opleidingen wordt onder andere mogelijk gemaakt door de stages en afstudeeropdrachten welke worden gevolgd bij verschillende bedrijven.

Waarom een stagiair(e) in dienst nemen?

Als werkgever, als u bepaalde kwesties heeft, zijn er projecten en opdrachten binnen uw organisatie die aandacht vereisen, maar u en/of uw medewerkers hebben niet genoeg tijd om de nodige actie te ondernemen. Een stagiair(e) zou zich hier mee bezig kunnen houden en met de ideale oplossing komen. Waarom een stagiair(e)?

  • Een stagiair(e) is in staat zich volledig te richten op een bepaalde praktische opdracht en/of het onderzoek, om vervolgens met een volledig onderbouwd resultaat te komen in een relatief korte tijd, wat van toegevoegde waarde is voor het bedrijf.
  • Normaliter heeft een student een frisse blik in een voor hem/haar nieuwe organisatie en hun werkwijze. Ook is hij/zij in staat alles van een ander perspectief te bekijken. Dit kan de organisatie nieuwe inzichten opleveren.
  • Een stagiair(e) heeft uitstekende kwalificaties, volgt een goede opleiding en is gemotiveerd om werkervaring op te doen.

Stage vergoeding

Indien u bereid bent een plek aan te bieden voor een stagiair(e), dan is het niet verplicht om een compensatie aan te bieden, maar het is wel gebruikelijk. Dit is zeker het geval als er er CAO van toepassing is binnen uw bedrijf en dit dus al bedongen is, maar ook in sectoren waar de vraag naar studenten en stagiair(e)s hoog is is dit het geval.

Zo'n compensatie kan in vorm van een minimum loon voor de betreffende periode, of in vorm van een vastgesteld bedrag per maand voor de betreffende periode.

Sfeerafbeelding Fontys

Stages aanmelden

Indien u, als werkgever, een stage- of afstudeerplek wilt aanbieden, kunt u zich hier aanmelden.

Business, Economie stages

fibs-internships@fontys.nl

Techniek, Logistiek, Informatica stages

fhtenl-stage@fontys.nl