Fieldlabs Noord-Limburg

Fieldlabs Noord-Limburg is de topregio op het gebied van onder andere logistiek, land- en tuinbouw, voeding, gezondheid, technologie, circulariteit en grensoverschrijdend ondernemen. Maar wat doen wij dan? En wat heb je eraan?

Sfeerafbeelding Fontys

Leren en groeien doen we samen, want samen staan we sterker. Daarom werken overheid, onderwijs en mkb’s in Noord-Limburg waar mogelijk samen. Dat doen we binnen vijf verschillende Fieldlabs: Future Farming, Grenszlab, Voeding & Gezondheid, Technische Innovatie en Slimme Logistiek (TISL) en Circulaire Transitie.

Studenten van de Universiteit Maastricht Campus Venlo, HAS Hogeschool Venlo, Fontys Venlo, Gilde Opleidingen en Yuverta gaan aan de slag met een innovatief vraagstuk binnen de Fieldlabs. Producten en processen worden er onderzocht, verbeterd en vernieuwd.

Het doel van de Fieldlabs is het ontwikkelen, behouden en aantrekken van kennis en talent in de regio. Zo dragen we bij aan de gezonde toekomst van Noord-Limburg.De Fieldlabs versterken daarnaast de band tussen onderwijs en mkb’s en de versoepeling en doorstroom van studenten richting bedrijven in de regio Noord-Limburg.

Sfeerafbeelding Fontys

Contact

Neem voor meer informatie een kijkje op de website of volg onze socials, zodat je altijd op de hoogte bent van dit belangrijke regionale project.

fieldlabsnoordlimburg.nl