Logistiek in VenloLogistieke opleidingen en cursussen bij Fontys Venlo

Logistiek studeer je in Venlo! In 1980 opende de Vervoersacademie in Venlo voor het eerst haar deuren, dat betekent dat we met onze opleidingen al 40 jaar een begrip zijn in de regio: ze zijn persoonlijk en internationaal. Onze opleidingen en cursussen op het gebied van logistiek sluiten naadloos aan bij de vraag van de bedrijven in de regio. Dit is voornamelijk zo omdat we binnen ons onderwijs zeer nauw samenwerken met (logistieke) bedrijven in de euregio. We bieden veel van onze opleidingen in zowel het Engels als het Nederlands aan en na één jaar worden sommige opleidingen volledig in het Engels gegeven. Bekijk hieronder ons complete onderwijsaanbod in de logistiek.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Wat is logistiek?

Leer alles over dit vakgebied in deze video.

Venlo, logistieke hotspot in Nederland

De logistiek is niet meer weg te denken in Venlo. Meerdere jaren op rij is de stad bekroond tot logistieke hotspot van Nederland en zelfs Europa. Ondanks dat Venlo dit jaar naast de titel greep is de logistiek ongekend belangrijk in de regio. Dat is zichtbaar en merkbaar.

Naast dit beschikt Venlo over een veelzijdige regionale economie. Hierdoor is kruisbestuiving mogelijk. Industriële productie ten behoeve van agrofood, dienstverlening ten behoeve van de logistiek, logistieke dienstverlening ten behoeve van agrofood en industrie, en zo gaat de molen door. Dit maakt de werkgelegenheid in Venlo – met name in de logistiek – zeer vruchtbaar!

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Venlo: Logistieke hotspot in Nederland

Waarom Venlo zo'n gunstige logistieke plek is? Bekijk het in de video.

KennisDC Logistiek

Fontys Venlo is één van de kartrekkers van het KennisDC Logistiek. Er lopen momenteel 12 innovatieprojecten met zo’n 150 organisaties. Het KennisDC Logistiek helpt de logistieke sector naar ‘the next level’ door het verbinden van on- en offline, het bedrijfsleven, onderwijs, overheid en onderzoek door het delen van kennis en talent. Het doel is om kennis te ontwikkelen, te delen en onderwijs te vernieuwen. Zo dragen we als onderwijsinstelling bij aan de betere medewerkers van de toekomst, innovatie van bedrijven en van de logistieke sector!

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Logistiek Venlo in het nieuws

Nu gaande: een logistieke prestatie van formaat

Logistiek en het daarbij behorende transport zijn twee sectoren waarvoor snelheid en efficiëntie altijd prioriteit hebben. “Maar juist tijdens de coronacrisis zijn het cruciale sectoren om met name ziekenhuizen, drogisterijen en supermarkten te bevoorraden. Zeker als mensen gaan hamsteren vanwege de draconische maatregelen om het virus te vertragen."

Lees het hele artikel..