Studeer slimmer, overal en wanneer je wilt

Fontys werkt aan het altijd en overal toegankelijk en beschikbaar maken van online informatiebronnen. Om (open) content 24/7 en plaatsonafhankelijk aan te kunnen bieden, gaat Fontys in de komende maanden over op een zogenoemde ‘digital first-collectie’. Dit heeft onder meer tot gevolg dat er mogelijk een andere invulling komt voor de fysieke ruimten waar nu de mediatheken in gevestigd zijn. Ook de dienstverlening gaat er anders uitzien. Ieder instituut gaat in de komende periode de beste invulling voor de fysieke ruimten en de nieuwe dienstverlening onderzoeken. Dit alles met als doel dat jij slimmer, overal en wanneer jij wilt kan studeren!

Om een digital first-collectie mogelijk te maken, wordt de fysieke collectie op dit moment steeds verder afgebouwd. Wellicht dat je dit nu al of in de komende weken ziet gebeuren in jouw mediatheek. Sommige materialen zijn niet te digitaliseren, daarom gaan instituten zich in de komende periode oriënteren over hoe zij deze materialen het beste beschikbaar kunnen blijven stellen. Een belangrijk speerpunt van Fontys is dat deze materialen altijd daar worden geplaatst waar het onderwijs plaatsvindt.

Naast de invulling van de fysieke ruimten, zal ook de dienstverlening verder worden ontwikkeld. In de komende periode nemen wij je mee in de veranderingen die hierin plaatsvinden. Houd hiervoor deze website.

Heb je een vraag over wat bovenstaande voor jou persoonlijk betekent? Stuur dan vooral een mail met jouw vragen naar bibliotheek@fontys.nl.