Sprint naar content

Kick-off Regio Deal Noord-Limburg project ‘Naar een 360˚ arbeidsmarkt’

Waar de regionale economie in grote mate grensoverstijgend vervlochten is, geldt dat nog niet voor de arbeidsmarkt. Wie können wir einen 360˚ Arbeitsmarkt erreichen? Ein Arbeitsmarkt, der nicht an der Grenze aufhört, sondern sich durch eine Angebots- und Nachfrageseite auszeichnet, die auf beiden Seiten der Grenze ihren Weg finden kann. Een noodzakelijk gedachtegoed voor de regio, want met slechts een landinwaarts perspectief leidt de aantrekken van studenten vervolgens weer tot een brain drain van alumni. Wij gaan samen voor de brain stay! Das ist die Überzeugung, die hinter dem Regio Deal Nord-Limburg-Projekt steht. Ein Projekt, bei dem es um Grenzgeschichten, euregionale Ausbildung, Rekrutierung und Matching geht.

15u: Opening door moderator Vincent Pijnenburg

15.05u: Welkomstwoord door Wouter Josso, directeur Fontys International Business Studies

15.15u: Podiumgesprek over de 360˚ arbeidsmarkt:

• Alumnus/alumna Fontys Hogeschool
  • Inge Bloemen - HR manager Pure Ingredients (perspectief werkgever)
  • Paul Sars - Professor Duitse taal en cultuur Radboud Universiteit
  • Don Thijssen - Rayonmanager arbeidsmarktregio's Noord-Limburg en Midden Limburg UWV WERKbedrijf

15.45u: Met VR de euregio in. Interactieve bijdrage door Jos Meessen van Meet the Youngsters

16.00u: Vooruitblik op het project door Vincent Pijnenburg, lector Cross-Border Business Development @ Fontys Venlo

16.15-17u: Proost en borrel

Kick-off Regio Deal Noord-Limburg project ‘Naar een 360˚ arbeidsmarkt’