12
oktober
2017
|
15:55
Europe/Amsterdam

VR: de tool voor therapie en training

VR-HRMP

Het lectoraat Mens en Technologie presenteerde eind september het project 'VR voor belevingsgericht zorgonderwijs' bij de opening van de VR HUB bij de GGzE, de Eindhovense GGZ-instelling. Het lectoraat toonde prototypes van VR-filmpjes die als training kunnen dienen om met stressvolle situaties in de zorg, bijvoorbeeld een agressieve cliënt, om te gaan. 

Naast de VR-video's van het lectoraat waren er meerdere VR-toepassingen bij de opening van de VR HUB, zoals Mind Mansion (exposure angst), Ver Binnen (simulatie psychose) en VR TIGO (bewustwording stress en die beïnvloeden). Saillant detail: Omroep Brabant was erbij en pikte de prototypes van het lectoraat Mens en Technologie op.

Tijdens de opening van de VR HUB was volgens lector Janienke Sturm te merken dat er veel belangstelling is voor VR toepassingen. "Het werd ook duidelijk hoe belangrijk onderlinge samenwerking is tussen mensen met kennis van VR techniek en mensen uit de beroepspraktijk."

Zelf proberen?
Tijdens de Work in Progress tentoonstelling op de Dutch Design Week van 21 t/m 28 oktober presenteert het lectoraat een demo van het project. Klik hier voor meer informatie.

 

Auteur: FHRMP