Sittard,
15
maart
2017
|
14:03
Europe/Amsterdam

Mix en Match met de minor Taal en Cultuur

leicestersquare.jpg

De minor Taal en Cultuur denkt groter! Met een combi-minor (30 ect) vul je je minor in met twee talen voor ieder 15 ect. Stel je eigen combinatie samen met Engels, Nederlands of Duits (nieuw!). Duits was lange tijd de missende taal binnen het assortiment van de minor Taal en Cultuur. Op veler verzoek is onze buurtaal nu ook opgenomen in het assortiment.

Dit zijn de nieuwe mogelijkheden:

  • Maak een reuzesprong! Met een mono-minor Taal en Cultuur (30 ects) in één taal maak je een forse sprong in je taalvaardigheid. Met goeddoordachte programma’s zijn de talen Duits, Engels, Frans, Nederlands of Spaans te volgen op verschillende locaties van Fontys. Na afloop heb je grondige kennis opgedaan van de taal, cultuur en samenleving van het doeltaalgebied en kun je daarmee als professional uit de voeten.
  • Nieuw! Mix and Match! Flexibiliteit vind je in de combi-minor (30 ects) waarbij je twee talen op verschillende niveaus kunt volgen (2*15 ects). Met het juiste instapniveau combineer je de minor Nederlands, Duits of Engels in een semester.
  • Steek je neus buiten de deur! De avonturier kiest Chinees en gaat goed voorbereid Chinees studeren in Guilin, China! (30 ects).

Ieder beroep heeft baat bij effectieve communicatie, en ongeacht welke major je dus doet, heb je profijt van het ontwikkelen van je (vreemde) taalvaardigheid. Je leert je ideeën, meningen en informatie over te brengen in je eigen of vreemde taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Daarnaast leer je wat de kenmerken zijn van de cultuur van het taalgebied en leer je om te gaan met culturele verschillen in beroepsspecifieke situaties. Je werkt met actuele, betrouwbare bronnen in de door jou gekozen taal die zoveel mogelijk worden toegespitst op je major. Ook kun je zelf kiezen of je het accent op het verwerven van taalvaardigheid legt of meer diepgang zoekt in de beroepscultuur van het doeltaalgebied. Je kunt, in de meeste gevallen, na afloop van je minor deelnemen aan een internationaal taalexamen op een van de erkende ERK niveaus.Iedere student krijgt een minorcoach. Deze coach geeft inhoudelijke begeleiding bij de zelfstudie opdrachten, begeleidt de voortgang en voert indien nodig overleg met je Studieloopbaan begeleider. De lessen, workshops en trainingen worden door verschillende, enthousiaste taaldocenten verzorgd.

 

Auteur: Joris Pisters