Eindhoven,
05
november
2015
|
14:59
Europe/Amsterdam

Laat je polarizen tijdens Glow NEXT

glow.jpg

Studenten Technische Natuurkunde van Fontys Eindhoven laten bezoeker polarizen tijdens Glow NEXT

Van 7 tot 14 november aanstaande kunnen bezoekers van GLOW 2015 tijdens Glow NEXT op Strijp-S een bijzondere bijdrage van Technische Natuurkunde studenten zien én beleven: Polarized You. Deze onalledaagse, interactieve installatie, is een knap staaltje combineren van techniek, creativiteit én hele gewone, dagelijkse gebruiksvoorwerpen.

Acht dagen lang vertegenwoordigd zijn op hét lichtfestival van Brabant, waar zo’n 600.000 bezoekers op afkomen. Dat is niet niks en zeker iets om super trots op te zijn, vindt ook Nicole Plender. Deze enthousiaste Fontys-student Technische Natuurkunde is als projectleider vanaf het prille begin bij dit avontuur betrokken: ‘Polarized You’ is een installatie die gebruik maakt van het natuurkundige verschijnsel van polarisatie; je bent zelf te zien in een gepolariseerd licht. Heel interactief en bijzonder, terwijl we toch echt hele gewone, dagelijkse gebruiksvoorwerpen gebruiken. Dankzij de bijdrage van lichtkunstenaar Philip Ross ziet ‘Polarized You’ er mooier uit dan ik ooit had durven dromen. Meer vertel ik liever niet, want ik wil heel erg graag dat iedereen naar Strijp-S komt om het zelf te beleven!’

Naast de lichtkunstenaar ondersteunden studenten van Fontys Engineering en docenten dit project voor de laatstejaars studenten door een installatie voor de schermen te ontwikkelen. Op www.polarizedyou.com vindt u meer informatie alsmede een filmpje over dit project.